TV Peaks

tvpeaksDen amerikanske tv-serie Twin Peaks blev lanceret i 1990 på broadcastnetværket ABC. CBS og NBC førte an i konkurrencen om seernes interesse, og ABC kunne derfor tillade sig at tage større programmæssige chancer. Siden er Twin Peaks blevet beskrevet som “the TV show that changed television”, og i 2017 kommer der en fortsættelse af serien med David Lynch og Mark Frost ved roret. Denne gang på kabelkanalen Showtime. Men hvilken rolle har Twin Peaks haft ift. den bølge af ‘kvalitetsserier’ (fx LostMad Men, Breaking Bad og The Affair), som vi har set siden kabelkanalernes fremvækst i slutningen af 1990’erne, og er det rimeligt at tilskrive Twin Peaks en stor betydning for de skift, som er sket inden for det amerikanske tv-landskab? Disse og lignende spørgsmål adresseres i monografien TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama (Syddansk Universitetsforlag, 2015), en bog, som bl.a. er baseret på mere end 100 interview med diverse tv-forskere, fans og serieskabere, herunder over 50 af dem, som har været med til at lave Twin Peaks. Bogen er fagfællebedømt og skrevet på engelsk.

Nedenfor kan man finde omtaler og anmeldelser af bogen samt en række af de interview (full text), som har dannet grundlag for flere af citaterne i bogen.

 

Omtale og anmeldelser:

Hele interview

Relaterede artikler:

  • ” ‘Twin Peaks’: De mest opsigtsvækkende navne på David Lynchs fulde castliste”, Soundvenue, 26/4-2016. Kan læses her.
  • (Artikel skrevet af Annegerd Lerche Kristiansen med undertegnede som ekspertkilde): “Rollenlisten til ‘Twin Peaks’ er ude: David Duchovny og Eddie Vedder er klar til en ‘damn fine cup of coffee’ “, DR Kultur, 26/4-2016. Kan læses her.
  • (Artikel skrevet af Christina Hyldal med undertegnede som ekspertkilde): “Laura Palmer vender tilbage til Twin Peaks”, DR Kultur, 19/1-2015. Kan læses her.
  • (Artikel skrevet af Kristian Lindberg med undertegnede som ekspertkilde): “TV-serier: Fortsættelse følger… følger… følger… følger”, Berlingske, 15/10- 2015. Kan læses her.
  • (Artikel skrevet af Niels Jakob Kyhl Jørgensen med undertegnede som eksperkilde): “Ny Twin Peaks bliver dobbelt så lang”, Ekko, 23/5-2015. Kan læses her.
  • “Alt hvad du behøver vide om Twin Peaks-fortsættelsen lige nu”, Soundvenue, 1/6-2015. Kan læses her.
  • “Tre bud på meningen med Twin Peaks-tweet”, Soundvenue, 6/10-2014. Kan læses her.
  • “Arven fra Twin Peaks: 10 serier, der står i gæld til Twin Peaks“, Soundvenue, 5/8-2014. Kan læses her.
  • ” ‘The worst movie ever made’ – en revurdering af Twin Peaks: Fire Walk with Me, 16:9, 29/5-2014. Kan læses her.
Reklamer