Mens vi venter – fortsættelsen af Twin Peaks

Audrey is back

Twin Peaks bliver genoplivet i begyndelsen af 2017 på kabelkanel Showtime. Så meget ved vi. Vi ved også, at Showtime-chefen David Nevins har set nogle af optagelserne til fortsættelsen, og at han efter sigende er blevet bjergtaget af disse. Ja, han har ligefrem kaldt dem “stupendous”. Mark Frost og David Lynch har fået frie hænder, og Lynch optager hele serien som én lang film (dette har vi vidst længe), for efterfølgende opdele den i enkelte afsnit. Med David Lynchs fornemmelse for syrede, digressive og sammenfiltrede plot og karakterer siger det dog ikke nødvendigvis så meget, for også Mulholland Dr. (2001) og Inland Empire (2006) kunne uproblematisk blive klippet op i en serie af afsnit til korte føljetonserier af en slags.

Den nye Twin Peaks ser dog på mange måder lovende ud, og dette baserer jeg ikke blot på den fine teaser, som for nyligt blev lanceret af Showtime – og som vækkede genkendelsesglæde og manede til gættekonkurrence på de sociale medier. Det er også lovende, at David Lynchs muse Laura Dern (kendt fra bl.a. Blue Velvet [1986], Industrial Symphony No. 1 [1990], Wild at Heart [1990] og Inland Empire) anslås at få en rolle i den ‘nye’ Twin Peaks. Antageligt for at spille Diane, Coopers endnu usete kollega, eller måske for at spille en endnu ukendt karakter.

En anden Lynch-kending, som også har meldt sin ankomst til Twin Peaks, er Balthazar Getty, som spillede den unge og potente Pete Dayton i hyper-noir‘en Lost Highway (1997). Det bliver interessant at se, hvilken rolle Getty får, og om han måske ligefrem kommer til at hedde Pete eller at skabe en form for cross-over imellem de to værker. I givet fald bliver han ikke det eneste element, som man trækker med over fra Lost Highway, for også filmfotografen Peter Deming, som har arbejdet på bl.a. Lost Highway og Mulholland Dr., er rygtet til Twin Peaks, og dette borger for nogle interessante, dystre og noir-lignende kvaliteter i en stil, som formentlig slet ikke var mulig i tv i begyndelsen af 1990’erne.

Mange har bemærket, at Amanda Seyfried og Robert Knepper er blevet castet til den nye sæson af Twin Peaks, men mere interessant er det, at Robert Forster (bl.a. kendt fra Mulholland Dr.) og Jennfier Jason Leigh står til at skulle spille med i Showtimes revival. Og hertil kommer så alle de gamle kendinge, som langsomt men sikkert er kommet tilbage til en stil og et look, der kunne minde os om den serie, der ramte os alle som en frydefuld feberdrøm ved indgangen til 1990’erne. Allerede nu florerer der optagelser med Kyle MacLachlan fra den nye sæson, skudt af hengivne, overivrige og spoiler-resistente fans, og folk som Sheryl Lee, Mädchen Amick, Miguel Ferrer og David Patrick Kelly er efter alt at dømme en del af Twin Peaks-fortsættelsen. Enten har de antydet eller meldt deres tilbagekomst eller også er det blevet set på settet. Senest har Sherilyn Fenn postet et billede på sin Facebookprofil med sit nye mørke og kortere hår og noget, der ligner en fræk Audrey Horne-grimasse. Mon ikke, vi kan regne med, at Audrey på mirakuløs vis overlevede eksplosionen i banken? Jeg har i al fald i sinde at tune ind på Showtime i begyndelsen af 2017 for at få svaret på dette og alle de øvrige ubesvarede spørgsmål, som serien efterlod mig med i 1991. Men også i et håb om at blive overvældet og bjergtaget på en måde, som kun én serie har gjort det. En serie, der havde premiere i begyndelsen af 1990’erne, engang hvor verden, tv-landskabet og seriekulturen var en ganske anden…

Reklamer