The Peaks of 2015

Al and AH

Bedst som vi træder ind i 2016 vil jeg se tilbage på det forgangne år. Nedenfor ses derfor en lille liste over de (for mig) største Twin Peaks-oplevelser og -nyheder i 2015. Nyhederne er listet efter måned, ikke i prioriteret rækkefølge:

(1) December 2015: Lanceringen af officiel Twin Peaks-teaser. Sølle 50 sekunder var teaserens spillelængde, men hvilke 50 sekunder… Med en spændende blanding af Badalamenti-musik, flotte landskabsbilleder, poetiske kommentarer af Michael Horse (Hawk), klassiske overtoninger og out of focus-skud tog teaseren os tilbage til det Twin Peaks, som vi kender, men den introducerede også nogle fejende flotte og usædvanlige droneskud. Det lover godt for 2017. Man kan læse om og se teaseren her.

(2) December 2015: Inkluderet i Twin Peaks Unwrappeds “Best of”-podcast. Dele af mit interview med Twin Peaks Unwrapped-podcasten fra oktober 2015 blev inkluderet i deres ”Best of 2015”-podcast. Den 7/10-2015 var jeg blevet inviteret med som gæst i Twin Peaks Unwrapped til en samtale om Twin Peaks(-litteratur), fankultur og nyere tv-drama. Det oprindelige interview kan høres her.

(3) December 2015: Interview til Lost in the Movies. Den 21/12-2015 blev jeg interviewet af den amerikanske filmkritiker, blogger og kendte videoessayist Joel Bocko. Vi talte i næsten tre timer om Twin Peaks, David Lynch, Mark Frost og TV Peaks i relation til andre udgivelser om Twin Peaks og tv-drama. Interviewet kan læses her.

(4) November 2015: Return to Twin Peaks blev udgivet. Jeffrey Weinstock og Catherine Spooner-antologien Return to Twin Peaks ramte gaderne i november 2015. Bogen er blevet udgivet af Palgrave som en hardbackbog, og Palgraves hardback-fagbogsudgivelser har for vane at være dyre, så Return to Twin Peaks er ikke nogen billig bog. Til gengæld indeholder den mange indsigtsfulde og velskrevne bidrag.

(5) Oktober 2015: TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama blev udgivet i Skandinavien og UK. En måneds tid senere udkom den også i USA. Efter længere tids arbejde og adskillige timers – og kroners – interview med diverse cast- og crew-medlemmer, fans, forskere og tv-eksperter, kom TV Peaks endelig på gaden. Modtagelsen har været blandet, men Jacob Wendt Jensens anmeldelse i Berlingske og Mike Segrettos anmeldelse på Psychobabble var meget positive og opløftende. Anne Jerslev, der var mildt kritisk, havde også flere positive kommentarer og fremhævede bl.a. bogens potentiale som undervisningslitteratur på universiteterne. Bogen blev vist nok også anmeldt i Politiken…

(6) Oktober 2015: Twin Peaks UK Fest i London. I oktober 2015 blev der afholdt Twin Peaks UK Fest i Genesis-biografen i London. Festivalen var spækket med interessante programindslag (bl.a. Q&A, re-enactment af mordet på Laura Palmer, screening af Twin Peaks, Fire Walk with Me og de slettede scener fra Blue Velvet samt live-koncert med Julee Cruise og Mina Tobias, jitterbugkonkurrence mv.). Jeg fik signeret min bog af Al Strobel, Mina Tobias og Mädchen Amick.

(7) Oktober 2015: Filmland-interview. Den 6/10-2015 var jeg i Filmland, hvor jeg blev interviewet om TV Peaks af den altid sobre og kompetente Per Juul Carlsen. Interviewet kan høres her.

(8) Maj 2015: Akademisk konference om Twin Peaks og ’kult-tv’ i Salford. Fra den 22/5-2015 til den 23/5-2015 blev der afholdt en Twin Peaks-konference, blot en uge efter David Lynch havde gjort det officielt: Aftalen om den nye Twin Peaks var på plads. Konferencen var interessant, og David Lavery, som havde læst første-versionen af TV Peaks, nævnte bogen som ét af de 10 væsentligste bidrag til den internationale Twin Peaks-forskning, og Ross Garner anmeldte konferencen i Critical Studies in Television med positive ord om mit paper og min præsentation.

(9) Maj 2015: Aftalen imellem David Nevins, David Lynch og Mark Frost kom i hus. Da David Lynch i begyndelsen af 2015 så ud til at ville bakke ud af Showtimes Twin Peaks-revival, blev mange fans ængstelige (og bedrevidende skeptikere postede kommentarer i stil med: ”Hvad sagde jeg…”). Heldigvis nåede Nevins, Lynch og Frost til en fælles aftale, og i maj måned, blot en uge før den akademiske Twin Peaks-konference i Salford, skrev David Lynch følgende på sin Twitter: “Dear Twitter Friends, the rumors are not what they seem ….. It is !!! Happening again. Twin Peaks returns on @SHO Network”.

(10) Marts 2015: De sidste interview til TV Peaks blev forertaget i foråret 2015 med folk som Jonathan P. Shaw og Kinny Landrum. Helt særligt var det dog at få lov til at tale med Catherine Coulson den 2/3-2015. For alle Twin Peaks– og David Lynch-fans er Coulson en helt særlig person, og hun var ligeså varm og vidende, som man kunne forestille sig. Hun blev en del af “The Lynch Mob” allerede ifm. kortfilmen The Amputee (1974) og spillefilmen Eraserhead (1977), men hun er fremdeles kendt som The Log Lady i Twin Peaks. Mindre end syv måneder senere, den 28/9-2015, døde Catherine Coulson desværre til stor sorg for alle der kendte hende og alle Twin Peaks-kendere. Det er svært at forestille sig en ny Twin Peaks uden Kævlekvinden…

Reklamer